Haki Ladyt Lady Team Cupin voittoon Ahvenanmaalla!
Julkaistu: 08.04.2019 00.00

Haki Ladyt Lady Team Cupin voittoon Ahvenanmaalla!

Viikonloppuna (6-7.4.2019) pelattiin Ahvenanmaalla naisten harrasteturnaus, jossa Harjun Kiekon Ladyt-joukkue oli voitokkaasti mukana.

Lady Team Cup on kuulunut joukkueen kevätrituaaliin jo neljä kertaa aiemminkin. Kahdesti on voitettu hopeaa, kerran pronssia ja kerran jääty neljännelle sijalle. Turnauksessa oli mukana kaksi joukkuetta Maarianhaminasta ja neljä Ruotsista meidän lisäksi, joten pääsimme pelaamaan harvemmin vastassa olevia joukkueita vastaan.

Joukkueen valmentaja Asta Einistön strategia oli alusta asti peluuttaa rentoa kiekkoa, pitää hauskaa jäällä ja jään ulkopuolella. Lauantaina aamukahdeksalta oli heti ensimmäinen peli. Hotellin viikonloppuaamiainen oli liian myöhään aamupeliä ajatellen, että hierottiin vain unihiekat silmistä ja tyhjin vatsoin suoraa peliin. Se ei vauhtia haitannut ja voitto pelistä toista kotijoukkuetta Lady Team White (LTW) vastaan maalein 1-6. Sama vauhti jatkui koko päivän ja voitimme Värmdön 0-6 ja Rimbon 0-3.

Lauantaina illalla käytiin syömässä porukalla ja vietettiin hauskaa iltaa ja hyvin nukutun yön jälkeen sunnuntaiaamu alkoi vielä alkusarjapelillä Huddinge Hurricanesia vastaan. HaKilla oli pelissä panoksena alkusarjavoitto ja Huddingenillä pääsy pronssipeliin, joten odotimme tiukkaa vääntöä. HaKin rento pelaaminen ja hyvä meininki kuitenkin jatkui ja Huddinge kaatui selvin lukemin 1-5. Alkusarjan voitto kruunasi finaalipaikan turnauksen parhaimmalla maalierolla +18 (HaKi TM 18- PM 2, LTG TM18-PM7).

Finaalissa vastaan luisteli toinen kotijoukkue Lady Team Green (LTG). Pelistä odotettiin kovinta tähän saakka, koska LTG oli myös voittanut kaikki alkusarjapelinsä. Heti erän alkuun LTG otti 2min jäähyn ja HaKille tarjoutui tilaisuus avata maalinteko. Toisin kuitenkin kävi ja kotijoukkue teki alivoimamaalin. HaKi joutui ensimmäistä kertaa turnauksessa tappioasemaan. Hetken päästä HaKin Noora Anttila #13 otti vielä 2min rangaistuksen ja tilanne alkoi näyttää pahalta. Joukkueen kuopus Tiia Kinnula #98 oli kuitenkin eri mieltä ja teki läpiajosta alivoimamaalin. Peli olikin tasan ja HaKi sai taas juonesta kiinni ja erän loppuun maalasivat vielä Elina Pursiainen #9 ja Sini Keskitalo #77. Toinen erä alkoi salamamaalilla 43 sekuntia aloituksesta kun Kinnula oli taas pahanteossa. Vastustajan epätoivo alkoi näkyä, kun LTG protestoi melko äänekkäästi maalia maalivahdin häirinnällä ja tuomari sai selittää pitkään maalin hyväksymistä. Päätimme kuitenkin, että ei lähdetä hermoiluun mukaan ja pelataan yhtä iloista kiekkoa, kuin koko turnauksenkin. Kapteeni Kirsi Saarinen #10 näytti mallia tehden vielä kaksi maalia ja lopputulos näin ollen selkeästi HaKille 1-6. Turnaussivut ja tarkemmat tilastot internetistä https://www.cuponline.se/teamView.aspx?cupid=28845&id=127505.

Kauden pelit oli nyt siinä, mutta vielä treenataan jäällä toukokuun loppuun saakka. Ensi kaudella HaKi Ladyt pelaa todennäköisesti jääkiekkoliiton naisten eteläistä harrastesarja classicia. Joukkueessa on hyvä runko kasassa, mutta pelaajia tarvitaan lisää. Jos haluat aloittaa uuden hienon harrastuksen tai herätellä vanhaa, tule mukaan tutustumaan. Kaikentasoiset, yli 15 vuotiaat naiset ja tytöt ovat tervetulleita. Jääajat löytyvät Ladyjen nettisivuilta kalenterista , lisätietoja Ninjalta (jojo) / 0504422020 ja Facebookista .

Turnauksessa mukana: Päävalmentaja Asta Einistö, MV Janica Andström #32, Sari Suikki #5, Elina Pursiainen #9, Kirsi Saarinen #10 (C), Noora Anttila #13 (A), Ninja Salovaara-Rinne #18 (A), Liisa Kemppainen #24, Piia Räty #25, Thea Keto #46, Sini Keskitalo #77, Anu-Leena Hongell #85, Julia Peräkylä #86 ja Tiia Kinnula #98

Seuran uusimmat