Koronatiedote, päivitetty 5.3.2021
Julkaistu: 25.09.2020 00.00

Koronatiedote, päivitetty 5.3.2021

Päivitetty koronaohjeistus, 5.3.2021

Harjun Kiekon hallitus on päivittänyt seuran koronaohjeistuksia AVI:n ja paikallisviranomaisten ohjeistusten mukaisiksi.

Vuonna 2008 syntyneiden (U13 ikäryhmä) ja sitä nuorempien harjoitukset jatkuvat kaikissa jäähalleissa aiempien ohjeistusten mukaisesti. Koska koronatilanne on huonontunut viime aikoina Lohjan ja Vihdinkin alueella selvästi, tulee kiinteiden harjoitusryhmien suhteen olla erityisen tarkkana. Tämä tarkoittaa sitä, että myöskään valmentajat ja/tai huoltajat eivät voi toimia samaan aikaan useassa eri ryhmässä. Kiinteiden harjoitusryhmien ryhmäkoko ei saa myöskään missään vaiheessa ylittää 20 henkilöä. Lisäksi huoltajilla tulee olla maskit päässä koko harjoituksen ajan, myös nuoremmissa ikäryhmissä. Valmentajia kehotetaan myös pitämään maskia koko harjoituksen ajan.

Lohjan jäähallissa saa harjoitella ma 8.3. alkaen ainoastaan U13-ikäryhmät ja sitä nuoremmat. Tämä tulee vaikuttamaan myös muiden ikäryhmien vakiovuoroihin. Kisakallion ja Nummelan jäähallit pysyvät avoinna myös vanhemmille ikäryhmille, kuitenkin siten että hallissa ei saa harjoitella kerrallaan enempää kuin 10 henkilöä (ei koske hallin henkilökuntaa). Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että valmentajan lisäksi harjoituksiin voi osallistua kerrallaan korkeintaan 9 pelaajaa. Seura jakaa joukkueiden jäävuorojen kokonaiskeston ryhmien määrän mukaisesti ja jokainen joukkue määrittelee itse kiinteiden harjoitusryhmien kokoonpanot. Jokainen harjoitusryhmä odottaa oman vuoronsa alkua kopissa, ja siirtyy jäälle vasta kun edellinen ryhmä on kopissa.

Rajoitusten ikäraja on tarkka, eli mikäli esimerkiksi U13-ikäryhmässä harjoittelee normaalisti U14-ikäisiä (eli 2007 syntyneitä), he eivät voi toistaiseksi osallistua U13 harjoituksiin.

Rajoituksiin tulee suhtautua erittäin vakavasti, sillä viranomaiset tulevat tarkastamaan tiloja ja yhdenkin ryhmän rikkomukset sulkevat hallin kokonaan.

Lisäksi voimassa ovat Harjun Kiekon aiemmin asettamat, kaikkia jäähalleja koskevat ohjeistukset: Hallille saavutaan korkeintaan 15 minuuttia ennen harjoituksen alkua ja poistutaan niin pian kuin mahdollista. Muiden kuin pelaajien, toimihenkilöiden ja valmennuksen oleskelu jäähallilla on kielletty, ja pelaajien saapuminen sekä poistuminen hallilta on ohjeistettu tämän mukaisesti. Hallille ja muihin seuran tapahtumiin tullaan luonnollisesti ainoastaan täysin terveinä, mikä koskee niin pelaajia kuin toimihenkilöitäkin! Kädet pestään heti hallille saavuttaessa ja käsidesiä käytetään mahdollisuuksien mukaan.

Korona-ajan ohjeistukset

Harjun Kiekko on päättänyt jatkaa harrastustoimintaa niin Nummelassa kuin Lohjallakin. Joukkueiden liikkumista hallissa tullaan kuitenkin muuttamaan niin, että vältetään kaikkia mahdollisia eri joukkueiden välisiä kohtaamisia. Näihin liittyvät tarkemmat ohjeistukset jaetaan joukkueille viimeistään maanantaina. Lohjan jäähallissa ja Kisakalliossa harjoituksia jatketaan nykyisten koronaohjeistusten mukaisesti. Aikuisliikunta keskeytetään niin Nummelassa kuin Lohjallakin.

  • Luistelu- ja kiekkokoulussa on ilmoittautuminen. Lisäksi suosituksena on, että varusteet puetaan mahdollisimman pitkälle valmiiksi kotona. Tiloissa olevilta vanhemmilta edellytetään maskin käyttöä. Vanhemmat tuovat lapset suoraan koppiin ja valmennus saattaa lapset lopuksi takaisin ulko-ovelle.
  • Lohjan jäähallin kioski on suljettu toistaiseksi.
  • Kaikilla Harjun Kiekon harjoituksiin tulevilla pelaajilla ja toimihenkilöillä tulee olla maskit. Maskipakko koskee THL:n ohjeistuksen mukaan 12 vuotta täyttäneitä. Maskia ei tarvitse käyttää pukukopissa, pelaajapenkillä eikä jäällä.
  • Kaikki tarpeeton pelaajavaihto joukkueiden välillä edes harjoituksissa on edelleen kielletty.
  • Muiden kuin pelaajien, toimihenkilöiden ja valmennuksen oleskelua jäähallilla ei suositella, ja pelaajien saapuminen sekä poistuminen hallilta pyritään ohjeistamaan tämän mukaisesti.
  • Hallille ja muihin seuran tapahtumiin tullaan luonnollisesti ainoastaan täysin terveinä! Kädet pestään heti hallille saavuttaessa ja käsidesiä käytetään mahdollisuuksien mukaan.
Seuran uusimmat